• Ρήγα Φεραίου 5, Νέα Ιωνία
  • 2102799106
  • mail@3dim-n-ionias.att.sch.gr
  • Ρήγα Φεραίου 5, Νέα Ιωνία
  • 2102799106
  • mail@3dim-n-ionias.att.sch.gr

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΊΩΝ ΑΠΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων:

  1. Όλα τα τμήματα χωρίστηκαν σε 2 υποτμήματα γιατί το συνολικό εμβαδόν των αιθουσών δεν επιτρέπει την ασφαλή παρουσία με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών.
  2. Τα τμήματα χωρίστηκαν αλφαβητικά και λήφθηκε μέριμνα τα αδέλφια που φοιτούν στο σχολείο να έρχονται τις ίδιες ημέρες.
  3. Η 1η ομάδα θα έρχεται στο σχολείο τις ημέρες : ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  4. Η 2η ομάδα θα έρχεται στο σχολείο τις ημέρες : ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ
  5. Την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξει η σειρά  και η 2η ομάδα θα πάει ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και η 1η ομάδα θα πάει ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ. Αυτό θα συνεχιστεί έως τη λήξη του σχολικού έτους.
  6. Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο θα γίνεται ακριβώς στις 8.00. Θα υπάρχουν εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί στην είσοδο και οι μαθητές θα ανεβαίνουν κατευθείαν στην αίθουσα διδασκαλίας που θα βρίσκεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει αυτή την ώρα.
  7. Κανένας δεν επιτρέπεται να εισέλθει στον σχολικό χώρο για κανέναν λόγο. Οι γονείς ή κηδεμόνες που θέλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση ή εκπαιδευτικό θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση του σχολείου ή να στείλουν μήνυμα στο email του σχολείου.
  8. Η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και αφού μέτρησε το εμβαδό του προαυλίου και των κοινόχρηστων χώρων σε σχέση με το πλήθος των μαθητών, έκανε διαγραμμίσεις στο προαύλιο, στους διαδρόμους, στις βρύσες, στις σκάλες και στην είσοδο – έξοδο του σχολείου για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.
  9. Για τα διαλείμματα των μαθητών το προαύλιο χωρίστηκε σε 6 ισοδύναμους χώρους με έντονη διαγράμμιση και ονομασία τμημάτων που θα αποτελούν και τον μοναδικό χώρο παρουσίας μαθητών επιτηρούμενο από εκπαιδευτικό και τηρουμένων των κανόνων ασφαλείας. ( Μπορείτε να δείτε τις διαγραμμίσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου ).
  1. Καταργήθηκαν οι βρύσες και παρέμεινε μόνο μια ανοιχτή όπου οι μαθητές θα μπορούν να γεμίζουν το μπουκάλι τους συνοδεία εκπαιδευτικού και τηρουμένων των αποστάσεων. Θα πρέπει να φροντίσετε οι μαθητές να έχουν τουλάχιστον 2 μπουκάλια νερό έτσι ώστε μόνο αν είναι απαραίτητο, να τα γεμίσουν από τη βρύση. Απαγορεύεται ρητά να πιούν νερό με το στόμα ή ακουμπώντας τα χέρια τους στη βρύση.
  2. Στις τουαλέτες έχουν απομονωθεί οι βρύσες εκτός από τις δύο όπου μεσολαβεί απόσταση άνω των δύο μέτρων τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας κατά τις κείμενες διατάξεις και παροχή αντισηπτικού.
  3. Έχουν δρομολογηθεί όλες οι κείμενες διατάξεις για το Προσωπικό καθαριότητας του σχολείου και το έργο που θα επιτελούν κατά τη λειτουργία του σχολείου.
  4. Για την παρουσία των μαθητών στις αίθουσες, έχουν εφαρμοστεί οι κείμενες διατάξεις όσο αφορά την τοποθέτηση των θρανίων, σύμφωνα με το υπόδειγμα και την τήρηση αποστάσεων, η συγκεκριμένη θέση που θα κάθεται ο μαθητής, και δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση των μαθητών από την αίθουσα για μαθήματα ειδικοτήτων, πλην του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής σε ανοιχτό χώρο χωρίς σωματική επαφή μαθητών και χωρίς χρήση μπάλας ή άλλων οργάνων.
  5. Δεν επιτρέπεται η σωματική επαφή των μαθητών, η παραβίαση της απόστασης ασφαλείας καθώς και η ανταλλαγή ειδών γραφής μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό πρέπει κάθε μαθητής να έχει τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται σε κάθε μάθημα. Επίσης όλα τα προσωπικά είδη, ρούχα, μπουκάλια, φαγητά, βιβλία, και υλικά θα μεταφέρονται και θα απομακρύνονται καθημερινά από τους μαθητές χωρίς να παραμένει τίποτα στο σχολείο.
  6. Στις αίθουσες θα υπάρχει αντισηπτικό και θα τηρούνται όλα τα επιβεβλημένα μέτρα καθαρισμού, αλλά οι μαθητές θα πρέπει να έχουν και δικά τους αντισηπτικά και ότι προβλέπεται. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.
  7. Αναστέλλεται το μέτρο : « Η τσάντα στο σχολείο ».
  8. Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου ξεκινά και η σίτιση των μαθητών με παραλαβή γευμάτων κατά την λήξη του ωραρίου και αποχώρηση των μαθητών. Η παραλαβή των γευμάτων θα γίνεται στο υπόστεγο τηρουμένων των αποστάσεων σύμφωνα με τις διαγραμμίσεις που έγιναν. Οι μαθητές θα πρέπει καθημερινά να έχουν μαζί τους πάνινη τσάντα για παραλαβή των γευμάτων. Το προσωπικό διανομής των γευμάτων υποχρεωτικά θα φοράει μάσκα. Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.
  9. Η είσοδος και έξοδος των μαθητών θα γίνεται από την κεντρική είσοδο του σχολείου τηρουμένων των αποστάσεων σύμφωνα με τις διαγραμμίσεις που έγιναν και πάντα με συνοδεία εκπαιδευτικού.
  10. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις οι 2 πρώτες ημέρες διδασκαλίας θα αφιερωθούν στα μέτρα προστασίας και εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση και προφύλαξη από τον COVID 19, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα έντυπα που έχουμε παραλάβει από τον ΕΟΔΥ.
  • Την ημέρα Δευτέρα οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο με τα ελάχιστα απαραίτητα είδη, όπως κασετίνες, πρόχειρο, λίγα βιβλία, βιβλία ξένης γλώσσας κλπ, και να υπάρχει χώρος στην τσάντα για να απομακρυνθούν κατά την αποχώρηση τα προσωπικά είδη και βιβλία που έχουν παραμείνει στο σχολείο από τον Μάρτιο.

Ο Σύλλογος διδασκόντων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις τροποποίησε το ωρολόγιο αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα σας κοινοποιήσουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων και τροποποίησε τις ώρες διαλειμμάτων ως εξής:

1ο Διάλειμμα: 09.30 έως 09.45 τάξεις Α – Β – Γ στους διαγραμμισμένους χώρους.

2ο Διάλειμμα: 09.50 έως 10.05 τάξεις Δ – Ε – ΣΤ στους διαγραμμισμένους χώρους.

3ο Διάλειμμα: 11.25 έως 11.35 τάξεις Α – Β – Γ στους διαγραμμισμένους χώρους.

4ο Διάλειμμα: 11.40 έως 11.50 τάξεις Δ – Ε – ΣΤ στους διαγραμμισμένους χώρους.

5ο Διάλειμμα: 12.20 έως 12.30 τάξεις Α – Β – Γ στους διαγραμμισμένους χώρους.

6ο Διάλειμμα: 12.35 έως 12.45 τάξεις Δ – Ε – ΣΤ στους διαγραμμισμένους χώρους.

Για την Ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Π.Ε. και Δ.Ε. διδακτικού έτους 2019-2020, Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία, την 01.06.2020, των  Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους ή ο ίδιος/α εφόσον είναι ενήλικος/η, υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι ο/η μαθητής/ τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, (όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 64) όπως κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α ́ 76) και στην υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011/15.5.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών «Καθορισμός ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19» (Β ́ 1856), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση), ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου μπορείτε να διαβάσετε την κείμενη νομοθεσία καθώς και τις οδηγίες για τα Δημοτικά Σχολεία από τον ΕΟΔΥ.

Η Διεύθυνση του σχολείου

  • Share This: