• Ρήγα Φεραίου 5, Νέα Ιωνία
  • 2102799106
  • mail@3dim-n-ionias.att.sch.gr
  • Ρήγα Φεραίου 5, Νέα Ιωνία
  • 2102799106
  • mail@3dim-n-ionias.att.sch.gr

Ο κήπος μας διαμορφώθηκε το 2015 με πρωτοβουλία του Διευθυντή μας κ. Ευριπίδη Καρακώστα που με φιλότιμες προσπάθειες, με προσωπική εργασία και συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας έφτασε στο σημερινό όμορφο αποτέλεσμα.

Ο κ. Διευθυντής όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με δική του προσωπική εργασία και μεράκι διαμόρφωσε τον κήπο φέρνοντας χώμα ώστε να γίνει καλλιεργήσιμος.

Έπειτα παρακίνησε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να ενδιαφερθούν για τον κήπο και να αποφασίσουν να ξεκινήσουν την καλλιέργεια.

Έτσι το 2015 ο κ. Διευθυντής μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄Τάξης φύτεψαν τις λεμονιές, τις πορτοκαλιές, και τη βερικοκιά. Στη συνέχεια με τους μαθητές όλων των τάξεων χώρισε τον κήπο σε έξι τμήματα όπου η κάθε τάξη φύτεψε μονοετή φυτά, όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, καθώς και πολυετή αρωματικά φυτά, όπως ρίγανη, μέντα, λεβάντα, και αρμπαρόριζα. Επίσης μεταφύτεψε την όμορφη βουκαμβίλια από την είσοδο του σχολείου, στον κήπο και δίνει τώρα μια αίσθηση νησιώτικης ομορφιάς.

Σειρά είχε τώρα το παρτέρι. Ο κ. Διευθυντής έσκαψε το παρτέρι και το γέμισε με φρέσκο χώμα και λίπασμα έτσι ώστε να μπορεί να καλλιεργηθεί. Μετά φύτεψε δυο καλλωπιστικά δέντρα και ξεκίνησε με τους μαθητές όλων των τάξεων να φυτεύουν λουλούδια όπως τριανταφυλλιές διαφόρων χρωμάτων και ποικιλιών, γαριφαλιές, γεράνια, αρμπαρόριζα και δημιούργησε φράχτη περιμετρικά με πυξάρι.

Κάθε χρόνο ο  κ. Διευθυντής κλαδεύει και περιποιείται τις μουριές, και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει έναν παχύ, υπέροχο ίσκιο στο προαύλιο δίπλα στις βρύσες για να απολαμβάνουν οι μαθητές τον ίσκιο τους.

Τη συνέχεια την ανέλαβε ο υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Κωσταγιάννης που φρόντισε να εγκαταστήσει σύστημα ποτίσματος με λάστιχα και μπεκ, τόσο στον πίσω κήπο, όσο στο παρτέρι και στις μουριές. Όταν ολοκληρώθηκε το δίκτυο τοποθέτησε αυτόματο πότισμα για να ποτίζονται όλα τα μέρη του κήπου ομαλά, ειδικά κατά τις μέρες των διακοπών που είναι κλειστό το σχολείο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όταν όλα τελείωσαν…άρχισε η συγκομιδή…μαθητές και εκπαιδευτικοί γεύτηκαν τους καρπούς της προσπάθειας τους δοκιμάζοντας τα ωραία βερίκοκοκα, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες…

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες η συγκομιδή ήταν πλούσια…

Τέλος ο  κ. Διευθυντής φύτεψε και δύο κλήματα ως τελευταία πράξη ολοκλήρωσης του αξιόλογου και θαυμάσιου αυτού έργου. Είναι γεγονός ότι ο κ. Διευθυντής υπήρξε ο οραματιστής και ο δημιουργός του καλαίσθητου λαχανόκηπου, ανθόκηπου και των δέντρων. Αν δεν έπαιρνε όλο το θέμα πάνω του με αγωνία, πολύ προσωπική εργασία, μεράκι και αγάπη, τίποτα δεν θα είχε γίνει.

Κύριε Διευθυντά είμαστε ευγνώμονες για την παρακαταθήκη που μας αφήνετε. Καλλιεργήσατε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς την αγάπη για τη φύση, την ομαδική προσπάθεια και την συνεργασία όλων για την επίτευξη ενός στόχου.

  • Share This: