• Ρήγα Φεραίου 5, Νέα Ιωνία
  • 2102799106
  • mail@3dim-n-ionias.att.sch.gr
  • Ρήγα Φεραίου 5, Νέα Ιωνία
  • 2102799106
  • mail@3dim-n-ionias.att.sch.gr

Μήνυμα Υποδιευθυντή για Βαθμολογία Β΄ Τριμήνου

3ο Δημοτικό Σχολείο                                               Νέα Ιωνία    10 – 03  – 2020

       Νέας  Ιωνίας                                           

Προς:     τους Εκπαιδευτικούς του  3ου   Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας   

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζεται με Απόφαση του Υπουργού Υγείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα από σήμερα Τετάρτη 11/3 και για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός.

Επίσης το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την παρακάτω απόφαση προς ενημέρωση στις 10-03-20: «Προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών»:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια.

Για την βαθμολογία του Β΄ Τριμήνου το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την παρακάτω απόφαση με Αριθ. Πρωτ. : Φ.7/ΦΜ/35640/Δ1/ 10-03-2020:

 «Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων για την πρόοδο των μαθητών –βαθμολογία β’ τριμήνου»

Αναφορικά με την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για την πρόοδο των τέκνων τους και την επίδοση βαθμολογίας β’ τριμήνου (άρθρο 14, παρ.4, του Π.Δ. 79/17 ΦΕΚ 109Α’) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, σας ενημερώνουμε τα εξής:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ και Β΄ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

β) Αναφορικά με την επίδοση των ελέγχων για τους μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου β΄ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων ενημερώνονται οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών.

Για τους λόγους αυτούς η καταχώριση βαθμολογίας θα γίνει σε ηλεκτρονική μορφή με την παρακάτω διαδικασία:

  • Θα λάβετε στο email σας 2 φακέλους με ονομασία Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και Β ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ.
  • Σε κάθε φάκελο υπάρχουν υποφάκελοι ανά τάξη και σε κάθε τάξη υποφάκελοι με όνομα ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ και ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
  • Σε κάθε έναν από αυτούς τους υποφακέλους υπάρχουν τα έντυπα καταχώρισης της βαθμολογίας ανά τμήματα γενικής παιδείας και τμήματα ξένων γλωσσών.
  • Ο κάθε εκπαιδευτικός θα καταχωρεί βαθμολογία μόνο στα τμήματα που έχει αρμοδιότητα.
  • Θα αποθηκεύει την καταχώριση με το όνομα που έχει το έντυπο χωρίς να μετονομάσει το έντυπο ή το φάκελο.
  • Στη συνέχεια θα κλείνει τους φακέλους και θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποστολής email στη διεύθυνση του σχολείου που είναι : mail@3dim-n-ionias.att.sch.gr
  • Στο θέμα θα πρέπει να γράφει το όνομα του αρχείου που καταχώρισε βαθμολογία και που θα πρέπει να επισυνάψει στο email, καθώς και το όνομά του για να ξέρω ποιος καταχώρισε. Παράδειγμα:

Έχω καταχωρίσει βαθμολογία Β΄ Τριμήνου ως ΠΕ70 στο ΣΤ2. Το έντυπο που πρέπει  να επισυναφθεί βρίσκεται στη διαδρομή:

 Β ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ. – ΣΤ ΤΑΞΗ – ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΣΤ1 ΚΑΙ ΣΤ2.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ:

ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤ2 ΑΠΟ ΠΕ70 ΚΩΣΤΑΓΙΑΝΝΗΣ.

Οι ειδικότητες πρέπει να στείλουν πολλαπλά τέτοια αρχεία ανάλογα με τα τμήματα που διδάσκουν.

Η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 15 Μαρτίου, γιατί την όλη καταχώριση στο Myschool θα την κάνω εγώ για όλους, θα εκτυπώσω τη βαθμολογία, θα την υπογράψει ο κ. Διευθυντής και θα είναι έτοιμη μετά τη δική σας υπογραφή να μπουν σε κλειστό φάκελο και να δοθούν στους μαθητές.

Αν κάποιοι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, να εκτυπώσουν τα έντυπα, να περάσουν βαθμολογία χειρόγραφα στα έντυπα , να τα φωτογραφίσουν με καθαρή εικόνα και να τα στείλουν με μορφή φωτογραφίας.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου

                       Δημήτριος Κωσταγιάννης

  • Share This:

No Comments

Post a Comment